“Dat je hoogsensitief bent is niet het probleem. Dat wat jij er over leerde wel.”

Vertel jezelf een nieuw verhaal. Met de moed om jezelf te zijn. En jouw sensitiviteit in de hoofdrol.

Je herkent je niet in de gangbare verhalen over de introverte lasten van HSP. Sterker nog, als dat hoogsensitiviteit is, dan kun jij dat niet zijn. En toch word je steeds geraakt, blijf je zoeken op die termen. Want je voelt je wel altijd al anders.

Ook al weet je van jezelf dat jij je goed neerzet, dat je laat zien wat er van je verwacht wordt. En je hèbt het ook goed voor elkaar, kunt prima mee in het leven. Maar het voelt onecht, alsof je een toneelstuk opvoert en pas thuis, wanneer je alleen bent, weer inademt en ontspant.
Al die workhops en cursussen die je volgde om je flexibeler, stressbestendiger of effectiever te maken, brachten je niet naar jouw echte kern.

Je voelt hoe je de echt spannende dingen ontwijkt. Merkt dat je voorzichtig en onzichtbaar wordt. Hoe je commentaar en onbegrip van anderen ontwijkt, jouw echte mening voor je houdt uit angst dat hij niet gedeeld wordt.
En intussen voldoe je weer niet aan jouw eigen hoge lat. Dus ook thuis blijf je piekeren, wat anderen toch anders doen en waarom jou dat niet lukt. Merk je hoe je strenger tegen jezelf wordt, gefrustreerd en zelfs boos. Als je maar eens af was van die gevoeligheid, dan ging het vast allemaal beter.

Je wilt juist zo graag intense ervaringen opslurpen, nieuwe energie krijgen en jouw gedachten vrij laten dwalen.
Voelen dat je leeft! Dat het zin heeft dat je hier bent. Het leven bij de kladden grijpen, genieten en doen waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen.
En ja, ook graag dat je hoofd eens stil is. Dat je kunt ontspannen. En wat luchtiger tegen het leven aan kunt kijken.

Dat leer je door te doen, met kleine stapjes zodat je opmerkzaamheid traint.
Op een veilige plek, in een gemoedelijke setting. Waar je voor jezelf bent (die voel je al hè, dat je iets voor jezelf zou mogen doen, het idee…) en niet om de juf tevreden te stellen of het beter te doen dan je medecursisten.
Daar waar je in andere cursussen kunt vluchten in je hoofd, in de “goede antwoorden’ en simpelweg alleen maar laat zien wat er verwacht wordt gaan we hier de andere kant op. Doen is ècht iets anders dan weten. En in dat doen, aangaan waar je liever van weg gaat, daar ligt de oplossing.

Hoe zou het zijn als je de ruimte voelt om alle kanten op te mogen denken, om je geborgen te voelen? Om het even niet te weten en dat je dan nog oké bent. Om trots op jezelf te mogen zijn, precies zoals je bent? Om je gelijkwaardig te durven voelen met wie dan ook?

Juist omdat jij zo hard aan het werk bent, vol overgave om te veranderen of te verbeteren, lukt dit je niet. Je hoeft namelijk helemaal niets te veranderen, af te leren of te verbeteren. Jij bent gemaakt om de wereld aan te vullen met jouw sensitieve karakter. Het is de bedoeling dat je het inzet. Jouw speelruimte vergroten, zodat je dat in het dagelijks leven ook kunt doen.

Herken je dit:

  • Jouw eigen grenzen niet aanvoelen, tenzij je er keihard overheen knalt
  • Je snel aanpassen aan anderen, omdat jij je minder voelt
  • Je onzeker en gespannen voelen, terwijl er “niets” aan de hand is
  • Twijfelen, geen keuzes kunnen maken
  • Af wil van jouw gevoeligheid. Hoe sneller hoe beter!

In de Courage Club leer je:

  • liefdevol lachen om en met jezelf
  • hoe je jouw sensitiviteit juist dagelijks in kunt zetten
  • omgaan met gevoelens van ongemak
  • jouw eigen “speelruimte” te vergroten
  • hoe leuk je eigenlijk bent! En hoe je er mag zijn.

Toegespitst op het versterken van jouw sensitieve kwaliteit, in plaats van de gevolgen met lapmiddelen aan te pakken. Praktisch, nuchter, leuk, een dag met gelijkgestemden en waardevolle tools die je thuis toe kunt passen. We werken met improvisatietechnieken, psycho-fysieke oefeningen en creatieve werkvormen.

Courage Club:
Vrijdag 22 maart, 10.00 tot 17.00 uur, binnentheater Naat Piek te Uden (Noord- Brabant). 

Jouw investering:
€ 179,- (excl 21% btw), inclusief geheel verzorgde lunch, koffie, thee en lekkers.
Er is plek voor maximaal 10 personen. Reserveer meteen jouw spot door te mailen naar mariellevduijnhoven@gmail.com.